Norppalivellä miljoonayleisö

WWF:n norppalive on saanut jo miljoonayleisön. WWF on asentanut toukokuun ajaksi (ilmeisesti Pihlajavedelle) norppien suosiman rantakallion viereen kameran, joka näyttää livekuvaa. Toukokuu onkin parasta aikaa tavoittaa norppa rantakiviltä, sillä norpilla on karvanvaihtoaika ja ne viettävät ison osan päivästä auringossa makoillen. Karvanvaihto nopeutuu ihon pintakerroksen lämmetessä, joten karvanvaihtoaikaan norpat jopa välttelevät uimista.

Norppalive onnistui paremmin kuin varmaan osattiin toivoa, nimittäin useana päivänä kivillä on näkynyt kaksi norppaa, Siiri niminen naaras sekä toistaiseksi nimetön uros. Norppien elämä näyttää olevan leppoisaa, varsinkin kun toukokuun sää on ollut aurinkoinen ja lämmin. Yksi tai kaksi norppaa on viettänyt kivillä tuntikausia, välillä kylkeä kääntäen ja itseään rapsutellen. Vaikka kuvassa ei paljoa tapahdu, niin norppaliven seuraaminen on yllättävän koukuttavaa. Työpäivän aikana norppakuva onkin ollut jatkuvasti kakkosnäytöllä. Kuvasta voi nähdä myös muita eläimiä; kivillä on ainakin pyrähdellyt västäräkki (ja mahdollisesti rantasipi), kameran edestä on uinut kanadanhanhi, ja yhtenä päivänä kimalainenkin pörräsi etummaisella rantakalliolla.

Kuvaamisesta ei aiheudu norpille haittaa, ja kameran kuvakulma on asetettu sellaiseksi, ettei paikkaa pysty tunnistamaan. Näin ollen norpat saavat köllötellä kivillään rauhassa, varsinkin kun Saimaalla toukokuu on vesiliikenteen suhteen hiljaista.

Suosittelen seuraamaan!

 

PS. toinen mielenkiintoinen seurattava on sääksikamera saaristomereltä.

Advertisement

Tietoja Markus Puhis

Luonnonsuojelija, jolla on paljon ajatuksia, ja unelma maailmasta, joka olisi parempi sekä ihmiselle että muille eläville.
Kategoria(t): Suomesta, Yleinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s