Blogin vuosi 2016 ja tulevaa

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! Toivottavasti vuosi 2017 on edellistä parempi. Kovinkaan montaa positiivista asiaa ei viime vuodelta jäänyt mieleen; ei Suomesta eikä maailmalta. Noh, yksi positiivinen uutinen pitää kuitenkin muistaa, eli Kollajan tekoallasta ei rakenneta (ainakaan ihan lähivuosina).

Vuosi 2016 päättyi blogin osalta suhteellisen vauhdikkaasti. Kun valtaosan vuotta blogin kävijämäärä oli kuukaudessa melko vaatimaton – siinä 50-90 välillä – niin marras- ja joulukuussa kävijämäärä kohosi selvästi. Koko vuoden aikana kävijöitä oli tuhatkunta ja näyttökertoja noin 2ooo. Blogin ensimmäiseen vuoteen verrattuna kävijöitä oli suunnilleen kolminkertainen määrä. Toki kävijämäärä on edelleen aika vaatimaton, eipä sivustoa tosin ole paljoa tullut aktiivisesti mainostettua.

Blogin suosituin kirjoitus on edelleen mammuteista kertova artikkeli. Myös hurjasusi ja luolaleijona keräävät tasaisesti klikkauksia, sekä jääkarhut ilman jäätä. Ne ovatkin onnistuneita kirjoituksia omastakin mielestä.

Vuonna 2016 blogissa julkaistiin 30 kirjoitusta. Tämän vuoden tavoitteena olisi pitää vähintään nykyinen määrä, eli julkaista 2-4 kertaa kuukaudessa. Aiheita on mielessä paljonkin, mutta valitettavasti en oikein osaa kirjoittaa lyhyesti. Pitkän artikkelin kirjoittaminen vaatii aikaa, ja myös aiheet ovat sellaisia että haluan niihin perehtyä. Pyrin siihen, että kirjoitukset ovat perusteltuja ja viittaukset kunnossa; siis eivät pelkästään kirjoittajan mielipiteitä.

Jonkinlaisen uudenvuodenlupauksen voisin yrittää antaa: tänä vuonna pyrin olemaan enemmän ajan hermoilla. Voisin esim. kirjoittaa ajankohtaisista tutkimustuloksista tai uutisista maailmalta; viime vuonna muutama mielenkiintoinen aihe ehti mennä ohi. Saa nähdä miten onnistuu.

Tämä blogi lähti liikkeelle halusta sivistää itseään, ja mikä onkaan parempi oppia uutta kuin lukeminen ja siitä kirjoittaminen. Jos siinä samalla saa jonkun muun mielenkiinnon heräämään, niin aina parempi. Joka tapauksessa blogi linja säilyy nykyisellä, eli teemana on luonnonsuojelu, ja kadonnut megafauna.

Advertisement

Tietoja Markus Puhis

Luonnonsuojelija, jolla on paljon ajatuksia, ja unelma maailmasta, joka olisi parempi sekä ihmiselle että muille eläville.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s