Blogin kolmas vuosi

Vuosi vaihtui, ja on aika vetää yhteen blogin kolmas vuosi. Sivuston kävijämäärä jatkoi kasvuaan. Vuonna 2017 blogissa vieraili lähes 2200 netinkäyttäjää, eli edelliseen vuoteen verrattuna kävijämäärä yli tuplaantui. Toivottavasti kasvu jatkuu edelleen; kyllähän se motivoi kirjoittamaan, kun tietää että joku kirjoituksia lukee (tai ainakin klikkaa linkkiä). Vuoden 2016 tapaan myös 2017 viimeisen kahden kuukauden kävijämäärässä näkyi hyppäys, kun sekä marras- että joulukuussa kävijöitä oli yli 200.

IMG_2789.jpg

Blogin kävijämäärä on jatkanut tasaista kasvua

Suosituin artikkeli (etusivun jälkeen) oli kirjoitus ”Mitä uhanalaisuus tarkoittaa”, jossa yritin avata uhanalaisuuden käsitettä ja uhanalaisluokitusta. Toivottavasti siitä on ollut jollekin apua. Hurjasudet pysyivät edelleen kärjessä, ja kolmantena oli  gorilloista kertova kirjoitus ”Eräs Afrikkalainen kansanmurha”.

Vuoden alussa asetin tavoitteeksi, että julkaisuja tulee vähintään viime vuoden (30 kirjoitusta) tahtiin. Tämä tavoite piti: 2017 blogissa oli 32 artikkelia. Sen verran realisti täytyy olla, että nykyinen määrä — eli noin 3 kirjoitusta kuukaudessa — on minulle maksimi. En varsinaisesti nauti kirjoittamisesta, sillä hyvän artikkelin laatiminen viitteineen ja taustatietoineen on yllättävän työlästä. Tämä kun on kuitenkin vain harrastus.

Blogin suhteen tein yhden uudenvuodenlupauksen, eli olla enemmän ajan hermoilla. En tiedä onnistuiko se, vaikka jokunen ajankohtainen juttu tulikin kirjoitettua. Sama tavoite on myös tälle vuodelle, kirjoittaa ennen kaikkea englannin kielellä julkaistuista uutisista suomeksi.

Vuosi 2017 ei ollut erityisen hyvä luonnon- ja ympäristönsuojelun näkökulmasta, ei kotimaassa eikä maailmalla. Esim. Suomessa Sipilän hallitus ajaa massiivisia lisähakkuita, joista tulee olemaan hallaa metsäluonnolle, vesistöille ja ilmastolle. Maailmalla Yhdysvaltain presidentiksi päätynyt patologinen valehtelija aikoo irrottaa Yhdysvallat Pariisin ilmastonsopimuksesta.

Uusi vuosi olkoot parempi, ja ainakin heti vuoden alkuun on ilo kertoa yksi positiivinen uutinen: aiemman päätöksen mukaisesti Kiinassa tuli 1.1. voimaan täydellinen norsunluun myyntikielto! Jatkukoot vuosi 2018 samalla linjalla!

Advertisement

Tietoja Markus Puhis

Luonnonsuojelija, jolla on paljon ajatuksia, ja unelma maailmasta, joka olisi parempi sekä ihmiselle että muille eläville.
Kategoria(t): Vuosikatsaus, Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s